De School voor Spirituele Coaching is een opleiding bestaande uit een basisjaar en een vervolgopleiding. Het basisjaar is voor iedereen die persoonlijke groei wil doormaken op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Het tweede jaar is de vervolgopleiding tot Spirituele Coach.

Basisjaar

In het basisjaar (verspreid over twee kalenderjaren)  maak je kennis met de methodiek Spirituele Coaching. Het basis jaar bestaat uit een viertal modules:

Module I: Realiseer je Dromen
Module II: Ontwikkel je Zelfvertrouwen
Module III: Creatief Omgaan met Stress
Module IV: Ontdek je Passie

Iedere module bestaat uit vijf hele trainingsdagen.

In iedere module komen drie basisaspecten aanbod:

  1. lichamelijk welzijn o.a. yoga, voeding, ontspanningsgeheimen
  2. mentale-emotionele technieken voor welzijn: een combinatie van oosterse en westerse technieken zoals coaching, psychologie en visualisatie.
  3. spirituele aspecten van welzijn: meditatie technieken uit de verschillende tradities van de wereld.

Een belangrijk onderdeel van het basis jaar is het vormen van steungroepen om buiten de training dagen elkaar te steunen met zowel je eigen ontwikkeling als met de opdrachten.

Tweede jaar – vervolgopleiding

Na volledige voltooiing van het basisjaar zal op individuele basis worden beoordeeld of iemand een geschikte kandidaat is voor de vervolgopleiding tot Spirituele Coach.

In het tweede jaar leer je Spirituele Coaching toepassen als methode om jezelf en anderen te helpen . Deze methode kan ook een aanvulling zijn voor andere methoden. Patricia Blok zal in dit jaar haar methode toelichten op basis van haar werk als spirituele coach meer dan 25 jaar.

Voor een aantal belangrijke onderwerpen zijn er gastcolleges door artsen en specialisten. Je leert ook hoe je een praktijk als spirituele coach kunt opzetten of deze methode gebruiken om je leven te verrijken en als aanvulling op je werk.

Het tweede jaar (beslaat één kalenderjaar) bestaat uit twee modules van vijf hele trainingsdagen.

Module I

Spirituele Coaching hoe doe je dat?
Hoe werkt het?
Wat kun je ermee?
Wat kun je wel en niet behandelen
Trajecten bespreken met cliënten, grenzen, verwachtingen en resultaten.

Module II

Methoden en technieken die aansluiten bij Spirituele Coaching
Werken met de schaduw
Wanneer moet je professionele medische hulp inschakelen?
Voorbeelden van werken met depressies en angststoornissen
Wanneer de coach de’ leerling ‘niet meer kan bereiken
Loslaten en levensfaseproblematiek

Bij het tweede jaar is vijf sessies leertherapie met een onderwerp van je keuze en supervisie met Patricia Blok verplicht buiten de lesuren.

Masterclasses en supervisie

Na afronding van de opleiding bestaat de mogelijkheid tot het volgen van Masterclasses. Tevens wordt supervisie aangeboden voor diegenen die deze opleiding hebben voltooid.